Pildistamine õues

Fotosessioonid sügises on alati mulle nii südamelähedased. Pigem just seetõttu lastel on see põnev pilk silmis ning mänguruumi on nii palju.
Kirjutan siin  lähemalt kiireid mõtteid, mida sessioonile tulles võib arvesse võtta:
1. Pigem riieta lapsi kihiliselt, alla pluusid/kleidid, peale kampsunid/jakid/mantlid. Saab kenasti tuulevaikses kohas riietust korrigeerida.
2. Väldi neoontoonides ja ülikontrastse logoga riideid, mis pildil vallutavad suurema osa fookusest. Välja arvatud juhul, kui sellele ekstra soovitegi tähelepanu pöörata.
3. Pükstesse puutuvalt teksa on lihtne toon ja tihti mugav, poistele, kindlasti väga kiftid pintsaku või tagi all. Traksipüksid ja viigipüksid on ka väga head. Mida pigem väldiks, oleks vast ikka poririided ja liiga vales suuruses püksid.
4. Kleidid võivad olla vabamad, millega saab mugavalt ka istuda ja oleks õiges suuruses.
5. Mütsid ja sallid võiksid olla mitte liiga soonivad ja ebamugavad, nägu liiga katvad.. kootud on paremad ja mahedamad, kui kirju trikotaaziga mütsid. Poistele on alati kiftid sonimütsid, kui ilm seda võimaldab.
Sall võiks esimes järjekorras sobida värvidesse, siis olla ka pigem mugavam ja mitte oluliselt tähelepanu hajutavas mustris.
6. Jalatsid annavadki kogu pildile lõpuks viimase lihvi. Poolsaapad annavad kleidi/seeliku all rohkem mänguruumi. Nahast saapad/kingad on ka hea stiilne valik. Tihti värviliste jalatsite/sokkide ja mütsidega saabki õige kirsi tordile lisatud 🙂